Only in Swedish – Bara på Svenska, kursinformation

Nu är det snart dags för kurs i att sy läderskor. Kursen håller vi i Stockholm.
Vilka är då vi?
Det är ju bara en person presenterad här på sidan.
Min partner in crime när det gäller skokurserna heter Karin och är barnmorska till yrket. Vi håller dessa kurser för att vi vill ära vår sko-mästers minne, och föra hans kunskapsarv vidare.
Detta blir vår fjärde kurs.  Och den första på bortaplan 🙂

Ni som har anmält er till kursen ska få lite information här.
Fredag – vi träffas i lokalen kl 19:00 och ger lite information om vad som kommer att hända under helgen, ni kommer också få mäta ut storlekar, välja modell och kika på läder till skorna.
Om vi hinner så kommer vi börja gå igenom bas-stygnen genom att ni får sy ett par fingertutor som kommer skydda era fingrar när ni drar åt stygnen längre fram.
Lördag – Vi börjar 09:30 med en snabbgenomgång så att alla är med på banan. Om vi inte han göra fingertutorna dagen innan så gör vi dom nu.
Sedan är det dags att skära till läder och börja sy.
Vi kommer se till att det finns någon form av fikabröd, men har man allergier och liknande så kan det vara bra att ta med eget för säkerhets skull.
Alla ordnar lunch på egen hand. Det finns micro, men ingen ugn. Det finns restauranger och caféer i närheten också om man hellre går ifrån lite.
Vi kör på så länge vi orkar, och om vi känner att vi vill avsluta tidigt men inte hunnit så långt som vi borde så kan man ta med ”hemläxa”
Söndag – Vi startar även i dag 09:30.  Alla ska nu ha en sko som är klar för vändning om ni inte vänt en sko redan på lördag kväll.
Vi vänder skorna och fortsätter med de avslutande delarna (dekorativa kanter och snörning bland annat).
Vi kommer avsluta på eftermiddagen då vi har lång väg hem.
Men är det någon som inte hinner klart så löser vi fortsatta instruktioner på något sätt 🙂 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

I like cookies. Have a few while you are browsing my page.